Nikdo nejsme dokonalý

Sebeláska
Sebeláska je v poslední době velmi skloňované slovo. Všude se můžeme dočíst o tom, jak je důležité mít rád sám sebe. Všichni s tím asi tak nějak souhlasí, ale málokdo to dokáže. Od dětství jsme s někým porovnáváni, od dětství jsou na nás kladeny vysoké nároky, a pokud to nezvládneme, máme strach, že selžeme. A jak se potom máme mít rádi, když selháváme? To samé se týká i přístupu k našemu tělu. Každý jsme nějaký, nikdo nemůže být dokonalý, ale přesto je potřeba se mít rád. Jiné tělo totiž už mít nebudete.

příjemná žena

Všeho moc škodí
Samozřejmě je důležité, aby se člověk staral o svoje zdraví. Být podvyživený nebo obézní není zdravé nikdy. Je ale potřeba najít nějaký zlatý střed. I když má člověk ale pár kilo navíc nebo mu naopak nějaké to kilo chybí, musí se mít začít rád, i když ví, že se sebou musí něco dělat. Nejde se nenávidět a chtít pro sebe to nejlepší.

Jak se mít rád? Je to tak jednoduché, a přitom tak těžké. Nejde o to propagovat obezitu nebo podvýživu. Jde o to mít rád svoje tělo se všemi nedostatky. Je potřeba držet se několika bodů, a půjde to samo.

  • Nehledejte nedostatky

Nesmíte se zabývat tím, co se vám na vás nelíbí. Každý máme nějakou vadu na kráse. Důležité je se s ní smířit.

věřte si

  • Najděte si něco, co je na vás hezkého

Máte krásné vlasy, dlouhé nohy, nádherný obličej nebo pevnou postavu? Všímejte si, co se okolí na vás líbí, a mějte to rádi. Lidé vás nechválí jen tak.

  • Neporovnávejte se

Všichni máme tendence porovnávat svůj vzhled s ostatními, ale málokdo si uvědomuje, že všichni nemůžeme mít 170 cm a 50 kilo, všichni nemůže mít dokonalou pleť a všichni nemůžeme mít pronikavě modré oči. Na každém z nás je něco krásného. Je důležité se prostě brát takoví, jací jsme. Na světě jsme jenom jednou, tak proč si život ztěžovat tím, že budeme hledat chyby na svém vzhledu? To totiž naší jen vás samotné, nikoliv vaše okolí.