Užijte si dovolenou v oblasti Dolný Zemplín

http://www.plavani-sipka.cz/kurzy-plavani margin-left:0cm“>Dolný Zemplín je kouzelné místo na jihu východního Slovenska, které nabízí spoustu možností, jak strávit dovolenou. Nachází se v blízkosti Maďarských i Ukrajinských hranic, takže případně si můžete udělat výlet i za hranice Slovenska. Co ale můžete v této oblasti všechno vidět?

jezero

Záleží na tom, zda se zde chystáte na pouhý výlet, nebo na několikadenní letní dovolenou. Pokud na to druhé, určitě zavítejte na Zemplínskou Šíravu. Toto místo je proslulé svou velkou vodní nádrží, která každoročně láká spoustu turistů, aby tu strávili horké letní dny. V blízkosti nádrže najdete hned sedm turistických středisek, takže tu není nouze ani o jiné vyžití kromě plavání. Najdete tu spoustu aktivit pro děti, vodních atrakcí, turistických atrakcí a samozřejmě také četné možnosti pro sport, jako je plavání, golf, turistika či cyklistika.

Pokud vás příliš neláká pobyt u vody a raději máte oblasti, kde se můžete pokochat různými památkami, v oblasti Dolného Zemplína je pro vás určitě tím pravým místem město Michalovce. Patří mezi jedno z největších měst této oblasti. Najdete tu spoustu zajímavých památek, které stojí za návštěvu. Mezi nimi třeba římsko-katolický kostel a hned několik zámků, které si můžete prohlédnout zvenku i zevnitř. Samozřejmě jsou tu i možnosti nákupů, procházek a spousta dobrých restaurací k osvěžení a odpočinku.

příroda

Neláká vás koupání ani památky? Zajímavou možností pro trávení dovolené může být Tokajská vinařská oblast. Můžete si zde vychutnat krásnou slovenskou přírodu, nefalšovanou slovenskou kuchyni a samozřejmě to všechno spojit s ochutnávkou vynikajícího vína, které se vyrábí přímo v této oblasti.

Nezapomeňte si dopředu zajistit ubytování. Vzhledem k tomu, že se jedná o turisticky velmi navštěvovanou oblast, nedoporučujeme hledat ubytování až na místě. Prozkoumejte, jaké máte možnosti ubytování Dolný Zemplín Travelguide.